//Sponset innlegg

I det siste har jeg lekt veldig med tanken om å kjøpe min egen leilighet. Det har egentlig alltid bare vært en fjern tanke, for jeg er vel ikke gammel nok til å gjøre noe annet enn å leie? Men nå er det jo slik at både jeg og kjæresten er ferdig med utdanningene våre, og det å faktisk kunne kjøpe vår første bolig har plutselig blitt mer reelt, og ikke bare en fjern tanke. Jeg har ransaket internett for både boligannonser og inspirerende bilder av nydelig hjem, og det gjør jo ikke akkurat at jeg får mindre lyst til å skape mitt eget hjem.

Men for at den tanken i det hele tatt skal kunne bli satt til liv, så må vi ha en god egenkapital. Hver måned skal vi sette av en viss sum penger som går til akkurat dette, og for å få det til bruker jeg og Espen å sette oss ned med budsjettet våres og lage regnskap! Jeg synes det er helt genialt, for da har vi alltid kontroll på hvor mye vi kan legge vekk til enten boligsparing, eller for eksempel turer. Det å sette opp et budsjett er noe jeg vil anbefale alle uansett om du er 17 eller 35. Etter at jeg begynte med dette har jeg blitt mye mer bevist på min egen økonomi, og akkurat det gir meg muligheten til å kunne legge bort penger til større ting –  som da en bolig.

Men det er jo ikke til å stikke under en stol at selv om jeg sparer opp en god del penger selv, så kan jeg ikke kjøpe meg en leilighet i Kristiansand, Oslo eller Bergen uten litt hjelp. Og for en person som er ganske så grønn på alt av lån, så er det lett å bli lurt – dessverre.  Jeg har sikkert 100 spørsmål når det kommer til lån, renter og nedbetaling,  for ikke å snakke om hvem som kan gi det beste tilbudet?

Og det er akkurat med det i tankene at jeg vil tipse dere om Sambla.no. Der kan du nemlig få sammenlignet tilbud fra 10 ulike banker gratis, og så står du helt fritt til å takke enten ja eller nei til et av tilbudene. Det du må fylle ut på Sambla er beløpet du ønsker å låne, hvor lang tid du tenker å bruke på nedbetalingen og personopplysninger, og så kontakter Sambla bankene for deg. Bankene setter da opp tilbudet de kan gi deg, og etter det går Sambla igjennom de ulike tilbudene sammen med deg. Om du for eksempel skulle velge et tilbud fra Gjensidige Bank, som er en av bankene de samarbeider med, vil Sambla få en godtgjørelse fra de – og det er grunnen til at de kan tilby gratis hjelp.  Og om du ikke velger noen av tilbudene er det også helt greit!

Jeg vet at det er mange som sitter i samme båt som meg når det kommer til å ta de store og skumle stegene inn i den voksene verden, og da er det jo godt å kunne få litt hjelp. Bare det å starte i det små der du setter opp et budsjett og en spareplan på egenhånd er en god start, om det så er at du sparer til bolig, sommerferie eller en bil!