God kveld! Nå tenkte jeg å fortelle dere litt mer rundt ”ingen sukker og salt i januar” planen min. Jeg bestemte meg for å ha en litt sunnere januar, da desember gikk over stokk og stein (les: godteposer og sjokolade). Og hvorfor ikke bare gå litt hardt ut?  Så fra 8. januar – 5. februar skal jeg ikke spise sukker, salt, drikke kullsyreholdig drikke, saft eller alkohol.

All maten jeg spiser skal være ren, og det er absolutt ikke så enkelt som det høres ut som! Utrolig mye mat som er i butikken er tilsatt overraskende mye salt, så turene til butikken er ikke gjort på 1-2-3 lenger. Men det er jo slik man venner seg til litt etter litt – altså venner seg til hvilke varer som ikke er tilsatt salt. Mye av maten jeg spiser er kylling, fisk, karbonadedeig, scampi og kjøtt. Tilbehøret går i grønnsaker som brokkoli, blomkål, squash, agurk, paprika – altså helt vanlige grønnsaker. Eller så lager jeg for eksempel en kyllingsalat. Greia er bare at maten skal være ren.

Når det kommer til drikke så går det i vann, kaffe, te og et tilskudd av vitaminer som jeg blander ut i vann (husker ikke hva det het, men det kan jeg finne ut av om noen lurer). Altså heller ingen Pepsi Max, Solo Super, lett saft eller alkohol.

Jeg startet med dette for en uke siden, og det har jo selvsagt vært vanskelig å holde seg unna alt mulig annet, men samtidig så har det gått helt greit! Jeg kjenner at jeg er veldig motivert til å fortsette til 5. februar, og merker allerede pluss sidene med det. Det er jo ikke sånn at jeg aldri skal drikke brus eller spise noe usunt igjen (for det skal jeg uten tvil), men jeg synes bare det er gøy å utfordre seg selv litt, samtidig som det er godt å bygge opp sunne vaner etter en måned med mye usunn og salt mat.

Om det er noen som har noen spørsmål rundt det så er det fritt frem å spørre! Og så er det selvsagt bare å henge seg på om dere er interessert i en måned uten sukker og salt!