Når dere leser dette så sitter nok jeg enten med skriftlig eksamen, eller så forbereder jeg meg til den neste eksamenen min som kommer i morgen… Så jeg lagde klart et innlegg til dere i går kveld, med en ny oppskrift som jeg har testet ut! For meg er det veldig viktig med sunn og næringsrik mat for å føle meg vell, og jeg orker ikke å sitte med vondt i magen og lite energi etter hamburger og pizza når jeg har eksamen! Så da søkte jeg litt rundt etter noen nye og spennende oppskrifter, og da fant jeg oppskriften på Thailandsk kyllingform!

Det du trenger for å lage denne retten til 2-3 personer er:

– 1 rødløk

– 1 brokkoli

– 2-3 kyllingfileter

– 1 boks lett kokosmelk

– 1 boks creme fraiche

– 2 ss red curry paste

– 2 ts paprikakrydder

– 2 ts karrikrydder

– Salt og pepper etter eget ønske

Det første du må gjøre er å sette ovnen på 180 grader. Så kutter du brokkolien og løken i biter og legger de i en ildfastform. Deretter kutter du kyllingen i strimler, og legger de sammen med grønnsakene. Så mikser du resten av ingrediensene i en kjele og lar det koke i et par minutter (Tips: rør godt slik at kokosmelken ikke brenner seg). Etter at blandingen har kokt, heller du det over i den ildfasteformen og lar det steike midt i ovnen i 25 minutter! Og det er egentlig det!Jeg lagde en vanlig grønn salat som tilbehør til gryten, men neste gang kommer jeg nok til å ha ris til også, da gryten kan bli litt flytende. Viss du velger å bruke vanlig kokosmelk så vil den nok bli litt tykkere, men jeg ville holde den sunnest mulig.

Håper dere likte oppskriften, jeg synes personlig at den var veldig god og enkel å lage! Viss dere har noen spørsmål om gryten så må dere selvsagt bare spørre! Ha en fin dag videre <3