For meg har nyttårsforsetter stort sett gått i det samme hvert år – spise sunnere, trene mer og gjøre en god innsats på skole/jobb. Her regner jeg med at det er ganske mange som kjenner seg igjen? Det kan i alle fall se slik ut viss man skal tro på sosiale medier. Der flusser det opp med rabatter på treningssenter, treningsklær og tips om hvordan du kan kvitte deg med julefettet hvert eneste år når datoen viser 1. januar. Men i fjor gjorde jeg et lite opprør mot mine egne ”vanlige mål”, og det kan jeg egentlig takke mamma for. Hun fortalte meg nemlig om hennes nyttårsforsett, som var noe så enkelt og fint som å skulle se litt mer positivt på ting. Fint ikke sant?

Nyttårsforsettet mitt for i år, eller målet mitt for dette året går mye i det samme: gjøre mer av de tingene som gjør meg glad, og å se det positive i ting. Enkelt, greit og gjennomførbart. 2018 skal bli et år hvor jeg lærer enda mer om meg selv, opplever enda mer og bruker energien min til positive ting. Jeg trenger ikke å stresse over ting jeg ikke kan gjøre noe med, hvorfor bruke energien sin på det egentlig? Jeg vet at det er enkelt å si det, og at noen dager klarer man ikke å være positiv, men jeg kan prøve. Det kommer aldri noe negativt ut av å være positiv – det mener i alle fall jeg. 

Helt til slutt vil jeg bare komme med en liten oppfordring til alle som nå sitter og lager seg mål og planer for det nye året: ikke sett dere uendelige mål og planer om hvor bra sommerkroppen 2018 skal bli, sett dere heller et mål om at i 2018 skal dere ha mange positive dager – med det kommer både opplevelser, «sommerkropper» og gladere og tryggere menneske.