God kveld! 

Når jeg satt og skrev innlegget som kom ut tidligere i dag, kom jeg på en idé om et innlegg som jeg tror dere vil like. Jeg har jo vært i Spania i nesten syv uker nå, og før jeg skulle reise fikk jeg mange spørsmål om hvordan jeg hadde nok penger til å være borte så lenge. Jeg vet jo at det er mange der ute som vurderer å ta noen måneder i utlandet, men som er usikre på hvordan man skal få nok penger til det – så jeg tenkte å dele mine beste sparetips med dere!

♥ 1 Det som utgjorde den største forskjellen på sparingen for min og Espen sin del var at vi sa opp leiligheten. Vi betalte 11 000 + strøm i den gamle leiligheten vår, og når man skal spare penger er ikke det akkurat aktuelt. Nå vet jeg at det er mange som ikke bare kan si opp leiligheten, men om dere er i samme situasjon som jeg og Espen befant oss i (han var ferdig med studiene og ingen av oss skulle studere i Sogndal lenger) så ville jeg absolutt ha sagt opp. Bare på de tre sommermåneden hvor vi bodde hos foreldrene hans sparte vi ca. 37 000 på å ikke betale leie og strøm.

♥ 2 Bestem deg for å ikke bruke penger på noe som helst unødvendig. For min del betydde det shoppe-stopp! Jeg hadde en skikkelig uvane når det kom til å handle når jeg kjedet meg, så da ble det full stopp. Jeg tror faktisk bare jeg kjøpte meg en bikini og en jumpsuit på 2-3 måneder, og det er jeg VELDIG fornøyd med! Jeg gikk fra å kjøpe meg klær titt og ofte uten å tenke over at det gikk penger på det, til å så og si ikke kjøpe meg noe som helst. Her ville jeg ha inngått et veddemål/avtale med noen om en shoppe-stopp, da er det mye lettere å holde den!

♥ 3 Det er jo ingen hemmelighet at man må skaffe seg en jobb, og vi jobbet begge to så mye vi kunne/orket. Jeg hadde jo jobbet hele året, så jeg hadde alt spart en del derfra, men om sommeren ble det fult kjør for begge to. Vi hadde en uke ferie, men utenom det jobbet vi hele sommeren, og selv om det høres kjipt ut så gikk det veldig greit. Når man vet at en tur på to-tre måneder venter så er det ikke noe problem å jobbe litt ekstra om sommeren. 

♥ 4 Planlegging av turene til matbutikken utgjør også en overraskende stor del av sparingen! Det verste man kan gjøre er jo å reise på butikken når man er sulten, for da kaster man bare alt som ser digg ut ned i handlevognen uten å se på priser – det har jeg prøvd, haha!  Men viss du/dere setter dere ned hjemme og lager en liste over hva dere mangler, og planlegger hva dere trenger av middager og slikt så kan man faktisk spare ganske mye! Vi handlet ofte en til to ganger i løpet av uken, og det funket veldig bra.

×    ×    ×

Det er nok mange andre ting jeg kunne listet opp over her også, men det var disse fire punktene som utgjorde mest for vår del. Og da spesielt det at vi ikke betalte noe når vi bodde hos foreldrene til Espen, der sparte vi masse. Håper tipsene kom til nytte, og viss dere vurderer å bruke noen måneder på reise, så anbefaler jeg det på det sterkeste. Dette er noe jeg aldri kommer til å glemme, og jeg føler selv at jeg har vokst masse på det!