Nå er jo det den tiden på året der man skal velge hva man vil studere, og ikke minst hvor man vil studere. Mange skal flytte på hybel/leilighet for aller første gang, og som jeg husker selv så er det nok veldig mange som er spente på hvordan det kommer til å bli! I den anledningen tenkte jeg å komme med noen tips, som kanskje kan gjøre flyttingen litt enklere!

Tips nummer 1:

–  Tenk igjennom om du er en person som vil bo i kollektiv, eller om du trenger litt mer ”privatliv”.

Jeg personlig kunne aldri bodd i kollektiv, haha! Jeg synes det er utrolig greit å ha en plass som er ”min”, der jeg ikke nødvendigvis trenger å vaske opp steikepannen 1 minutt etter at jeg er ferdig, siden de tre andre du bor med skal bruke den etter meg. Men det å bo i kollektiv kan nok være veldig gøy viss man er heldig med samboerne, dette er jo litt smak og behag!

Tips nummer 2:

–  Ikke reis hjem ved første anledning!

Det er viktig at man ikke bare reiser hjem hver eneste helg, for da er det ikke så lett å bli kjent med nye folk, og heller ikke å bli trygg på den nye byen du skal bo i. Sett deg heller et mål om at du ikke skal reise hjem den første måneden, og vær så sosial som du bare klarer!

Tips nummer 3:

–  Lag deg gode økonomiske vaner.

Det er jo ingen hemmelighet at studentlivet kan være litt tøft økonomisk, så her er det lurt å lage seg gode vaner tidlig! Sett deg opp en plan for hvor mange ganger du skal handle i løpet av uken (man kan spare masse på å bare handle 1-2 ganger i uken), og lag et lite budsjett på hvor mye du kan bruke i løpet av en måned, så klarer du kanskje å spare litt også!

Tips nummer 4:

–  Sjekk ut hvilke fritidsmuligheter som finnes i nærområdet.

Viss du for eksempel interesserer deg for fotball, friluftsliv, svømming eller foto så kan du jo sjekke ut om det er et fotball-lag du kan trene litt med, eller om det er noen fine fjellområder som du kan invitere noen i den nye klassen din med på! Da kan man jo få enda flere venner, og noen å dele interessene sine med!

Tips nummer 5:

–  Ting går seg til litt etter litt.

Det er helt normalt å føle seg litt ”lost” de første ukene, men plutselig så går ting seg til! Man lærer hvilken matbutikk som er den nærmeste, hvilken buss man skal ta for å komme seg fra A til B og man finner seg nye gode venner! Bare ha litt is i magen, så er jeg helt sikker på at alt kommer til å gå veldig bra!

Håper disse tipsene kan hjelpe litt, og så ønsker jeg alle som skal flytte for seg selv masse lykke til uansett om du skal studere eller bare flytte til en ny plass!