Jeg prøver av beste evne å ha en til to fiskemiddager i uken, noe som vanligvis ikke bruker å være noe problem da jeg er veldig glad i ovnsbakt laks, men nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt lei av den helt samme fiskemiddagen hver eneste uke. Så når denne ukens ”meny” ble satt opp beste jeg meg for å ta en liten vri på fiskemiddagen, og NAM så godt det ble!



 Jeg lagde en slags fiskegryte, og det dere trenger til to personer er:

– 3 Laksefileter

– 1 boks lett créme fraiche

– 2 gulerøtter

– ½ purreløk

– Brokkoli

– Saften fra en ½ sitron

– 3 Hvitløksfedd

– Chilikrydder

– Pepper

– Ost



Først kutter du opp gulerøttene, brokkolien og purreløken i passelige størrelser og legge de i en ildfastform. Om du ikke er så glad i helt myke gulerøtter vil jeg anbefale å kutte de i litt større biter! Deretter deler du fiskefileten i 3 ca. like store deler, legger de sammen med grønnsakene og tar på krydder etter eget ønske. Så er det over til Créme fraichen! Den tar du i en bolle og tilsetter oppkuttet hvitløk og sitronsaft. Bland alt sammen og smak til med krydder. Når du er fornøyd med smaken tar du den over fisken og grønnsakene og blander alt sammen. Topp fiskegryten med litt ost og la den stå i ovnen i 35-40 minutter på 200 grader, og så er den ferdig! Om du ønsker å ha noe mer til gryten så kan du for eksempel koke noen poteter, men jeg synes det var nok med selve gryten.

Det var en veldig enkel og grei oppskrift som smakte helt supert! Tror nok kanskje den blir å se på neste ukes meny også, hehe. Som vanlig er det bare å spørre om det er noe som er uklart, så håper jeg dere får en nydelig søndag videre