Jeg trippet meg ut av dusjen og dro ut undertøyskuffen. Undertøyskuffen som er fylt opp med alle regnbuens farger, blonder, silke, mensentruser og undertøy til litt mer spesielle anledninger. Og i dag er en dag hvor undertøy for litt mer spesielle anledninger blir tatt i bruk. En smule nervøs og en smule spent. Timen ble bestilt etter at jeg så en av de mest hjerteskjærende og inspirerende dokumentarene jeg noen gang har sett. En time som er over på en liten stund, men som allikevel veldig mange dropper fordi det er ubehagelig. Men hva er egentlig ubehagelig? Er det ubehagelig å bruke noen minutter på en sjekk, eller er det ubehagelig å risikere å bruke resten av livet i en sykehusseng?

Thea Steen. Hvor skal man begynne? Vel, jeg tror jeg må begynne med å si at jeg har fått meg et nytt forbilde. For et menneske, og for en utrolig stå-på vilje. Når livet virkelig ble snudd på hodet valgte du å bruke tiden til å opplyse og hjelpe. Du har fått minst 34 000 flere kvinner til å ta celleprøver og på grunn av dette har det blitt oppdaget rundt 1400 tilfeller av alvorlige celleforandringer, og dette på grunn av din utrolige tapperhet.

Kampanjen som Thea Steen startet heter #Sjekkdeg, og målet er å få flest mulig kvinner til å ta en celleprøve, en helt enkel prøve som kan avgjøre resten av livet ditt. Hvert år er det over 300 kvinner som får livmorhalskreft, og ved å være litt føre var kan man oppdage forandringene mye tidligere. Kampanjen til Thea startet 1. September og i løpet av denne kampanjen vier mange fastleger spesiell oppmerksomhet til betydningen av celleprøver. Den 18. september vil også gynekologer ved tolv sykehus ha en nasjonal dugnad der de tilbyr timer til celleprøver. Men man kan selvsagt bare kontakten legen sin selv også for å bestille en prøve. Kreftforeningen har skrevet mye mer om kampanjen til Thea på deres sider, så dere kan dere lese mer om #Sjekkdeg HER og der finner dere også dokumentaren om Thea.

Og jenter, denne prøven er ikke noe å grue seg til så jeg oppfordrer dere alle til å sjekke dere!