Det er jo absolutt ingen tvil om at mange synes mandager er litt hardere enn de andre dagene – det kalles jo tross alt blåmandag, så i dag tenkte jeg å dele mine beste tips for en litt lettere start på uken! Det kan jo selvsagt snike seg inn en tung mandag i ny og ned uansett, men de kan gjerne reduseres med et par tips!

⋅ ⋅ ⋅

Gjør kaffetrakteren klar før du legger deg – Da trenger du bare å plugge i kontakten når du våkner, og så venter det en stor og deilig kanne med kaffe på deg når du for eksempel er ferdig i dusjen. Tipper det er flere enn meg og Espen som helst vil ha kaffe så fort som mulig, og da spesielt på mandager.

Start uken med trening – Ja, det er kanskje litt ekstra brutalt å måtte skru alarmen på en time tidligere enn normalt, men fy så godt det føles når man starter uka med en løpetur! Personlig synes jeg at det er mye lettere å fortsette med trening og sunn mat viss jeg starter på mandag.

Legg frem klær – Om det så er klær til skolen, jobb eller trening så er det litt ekstra deilig at alt ligger klart! For treningsmotivasjonen sin del så bruker jeg alltid å legge frem treningsklær på kvelden, slik at det er enklest mulig å komme seg ut døren. Her kan man jo også spare inn noen minutter og frustrasjon over hva man skal ha på seg når man skal tidlig av sted – det hadde jeg trengt når jeg gikk på skole, haha!

Pass på at kjøleskapet ikke er tomt – Det er så kjipt å skulle starte en ny uke når kjøleskapet bare inneholder noen pizzarester fra helgen.. Da er det ikke like enkelt å motivere seg til å lage en sunn og næringsrik lunsj til fordel for å bare plukke med seg den pizzaen! Jeg prøver alltid å passe på at vi kjøper inn litt frukt og grønt, eller noen bær til å lage en smoothie når vi handler før helgen.

Ta kvelden fri – Finn frem teppet og favorittserien på kvelden, og ta livet helt med ro. Det er jo ikke slik at man må komme gjennom alle ukens planer på en og samme dag, og litt avslapping og ingen planer for kvelden kan jo være en fin gulerot!

Og det var vel mine beste tips for å gjøre mandagen et par hakk enklere – det hjelper i alle fall for min del! Så nå håper jeg bare at mandagen deres har startet greit, og om ikke er det jo mulig å snu den rundt – lenge leve positiviteten!