God kveld, kjære dere! I går var det bursdagen til Espen, og er det en ting som 100 % (eller, 110 paradise %) sikkert kan gjøre dagen perfekt for Espen, så er det sushi. Det eneste ”problemet” med det er at her som vi bor så får man bare tak i sånn ferdig sushi på butikken, og det er jo ingen hemmelighet at den ikke er sååå god.. Jeg kunne da ikke se noen annen utvei enn å brette opp armene og  lage sushi til han hjemme – hva gjør man ikke for de man er glad i?  Så i går ble det da en voldsom kokkelering på kjøkkenet med både laks, scampi, avokado, sprøstekløk og en haug med andre greier!Det jeg brukte i de ulike rullene var:

· Scampi

· Laks

· Mango

· Agurk

· Avokado

· Chilisaus

· Kremost

· Mango og chili majones

· Sprøstektløk

· Sushi-ris

· Soyasaus

· Nori (det som er rundt sushien)

· BambusmatteNå må det sies at jeg ikke er noen sushi-ekspert, men jeg tenkte å lage en enkel og liten ”guide” på hvordan jeg gjorde det. Jeg handlet alle varene på Coop extra – de hadde en egen avdeling hvor jeg fant sushi-ris, Nori, bambusmatte og andre ting som passer til sushi. Det første jeg startet med var risen, og det sto egentlig veldig greit forklart hva man skulle gjøre med den på pakken (det regner jeg med at det gjør på de aller fleste pakkene), og i mens risen gjorde seg ferdig og kjølnet litt kuttet jeg opp alt som skulle være inne i rullen.

Jeg synes det var veldig greit å bare lage alt klart, så kunne jeg bare ta det som føltes ”riktig” etterhvert som jeg lagde de ulike rullene. Det er egentlig ikke noe mer hokkus pokkus en at du legger en nori på bambusmatten, tar ris oppå slik at det dekker hele og så tar du det fyllet du ønsker i midten av noritangen. Etter det ruller du sammen sushien ved å bruke bambusmatten –  her er det viktig at du ruller den litt stramt, eller så blir det veldig vanskelig å kutte den opp.

Når jeg skulle kutte den startet jeg med å kutte rullen på midten, og så kuttet jeg de opp slik at det ble åtte ”sushier” av en rull. Når det kommer hvilket fyll man skal velge, så tok jeg egentlig bare ting som jeg tenkte ville smake godt sammen – sånn som laks, mango og kremost eller scampi, avokado, chilimajones og sprøstektløk på toppen. Det er sikkert hauger med forslag på hva som passer sammen om dere søker litt rundt!

Nå vet jeg ikke helt hvor bra dette ble forklart, men jeg lover at det ikke er så vanskelig å lage sushi som dere kanskje tenker – det er bare det at det tar litt tid da det er mye som skal kuttes og ordnes med. Men å gjøre dette sammen med en gjeng venninner, eller med familien kan jo nesten bli en litt artig aktivitet, hehe! Om det er noe dere lurer på så må dere selvsagt bare spørre, så skal jeg prøve å forklare meg litt bedre! Ha en fin kveld ♥