Da var det mandag igjen, og en ny uke med nye forventninger står for tur. Jeg fant jo da ut at jeg skulle kick-starte uken med å stå opp en time tidligere enn jeg bruker, så det vil si at alarmen ringte så tidlig som klokken seks i dag. Det er alltid Espen som bruker å ha alarm på, så når det plutselig ringte fra nattbordet mitt så ramlet jeg nesten ut av sengen – og det er vel kanskje den største grunnen til at jeg faktisk klarte å komme meg opp litt tidligere enn vanlig, og i alle fall rett etter helgen.

···

På fredag kom jeg plutselig over en video som inspirerte/fikk meg til å tenke litt. Den handlet i hovedsak om hvor mye du kan få gjort fra halv 6 på morgenen, og frem til de ”vanlige” morgentimene faktisk starter. Bare tenk selv hvor mye du kan gjøre fra halv 6 og frem til for eksempel klokken halv ni – det er jo faktisk 3 hele timer der du kan ”vinne” tid hvor du vanligvis bare ville sovet/slappet av.  Det var en god del tips om hvordan du kunne snu om døgnet og tankegangen for å klare dette, for det vil jo ikke bli mange timene med søvn viss en vanligvis bruker å legge seg etter midnatt. Men for min del som alltid bruker å stå opp tidlig, så ligger problemet litt mer i det å være effektiv på morgenen. Jeg vil ikke bytte ut frokost og kaffestunden med Espen før han han drar på jobb, for det er noe vi begge setter stor pris på, men om jeg da står opp litt tidligere enn jeg bruker, og er supereffektiv den timen (fra skes til sju) der jeg vanligvis bare ville ha sovet, så kan jeg jo faktisk vinne meg litt tid der.

Om du så vinner en, to eller tre timer ved å snu om døgnet litt, så er det faktisk en god del tid som du kan bruke på noe som er viktig for deg, men som du kanskje ikke finner nok tid til i hverdagen – om det så er tid til trening, skriving eller til å jobbe på en idé som du har liggende bak i hodet. Nå er det jo ikke alltid like enkelt å motivere seg til å stå opp tidligere enn hva man pleier å gjøre, men etter toppen en til to uker så er jeg helt sikker på rytmen er snudd, og plutselig er det helt normalt å stå opp på den tiden. Og det får være mine ”visdomsord” denne mandagen, hehe! Nå skal jeg sette meg ut i solen, og fylle inn ukens planer i boken min –  ha en strålende mandag, kjære dere!