I dag tenkte jeg å dele litt av mine erfaringer med Airbnb, da jeg vet ta det er mange skeptiske sjeler der ute som kanskje ikke helt tørr å ta skrittet bort fra de vanlige hotelloppholdene. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har vært en av de, og jeg satt med hjertet i halsen i det jeg gikk ut av taxien i Las Palmas – hva om vi hadde blitt lurt? Men herlighet, jeg hadde absolutt ingenting å bekymre meg for!

Kort tid etter at jeg og Espen hadde søkt på leiligheten på Airbnb ble vi kontaktet av verten. Vi måtte avgi litt informasjon om oss selv (alder, hobby, jobb og lignende), og etter det var det egentlig klart. Veldig enkelt å greit! Vi fikk telefonnummer og e-post adresse som vi kunne kontakte verten på om det var noe vi lurte på, og frem mot turen vekslet vi noen meldinger om ting som ankomst og nødvendigheter som vi måtte ha med oss selv. Verten sjekket opp med taxipriser fra flyplassen til leiligheten, og møtte oss når vi ankom selv om klokken var over ti på kvelden.

Verten hadde kjøpt inn vann, kaffe, såpe og lignende til vi skulle komme, og hadde klar to sett med nøkler og passord til internett. Vi fikk beskjed om at viss det var noe som helst så måtte vi bare gi beskjed, og etter noen få dager fikk vi melding om alt sto bra til med oss. Hun tipset oss om aktiviteter i området, og var bare fantastisk på alle måter. Vi hadde litt problemer med internett en periode, og da sto både verten og en datamann på døren kort tid etter for å få fikset opp i problemene.


Jeg og Espen leide leiligheten en ganske lang stund, så vi vasket og slikt selv, men når vi skulle flytte ut igjen trengte vi bare å ta av på sengen, så fikset vaskepersonalet resten. Mener vi betalte litt over 200 kr i måneden for å få utvask når vi reiste. Ellers måtte vi betale første del av leien når vi bestilte leiligheten som et depositum, og den resterende summen ble trukket fra konto på avtalt dato måneden etter – nett som ved en vanlig leie.

Jeg vet at det er noen som har hatt negative opplevelser med Airbnb, men alle jeg har pratet med har fått penge raskt tilbake – og slik kan det jo være på hotell også. Det jeg personlig synes var det beste med Airbnb var at du kunne styre alt selv. Du hadde på en måte din egen leilighet der du hadde muligheter til å lage mat og ha din egen hverdag uten en haug med andre gjester som krangler om plassen. Jeg anbefaler i alle fall å teste ut Airbnb om du har muligheten, om det så er for en uke eller ti. Det kan jo også være mye penger å spare på å heller leie på den måten! Det er ikke tvil om at jeg har lyst til å leie via Airbnb flere ganger når jeg skal ut å reise.

Om det er noen som lurer på noe mer rundt oppholdet og leien via Airbnb så er det selvsagt bare å spørre!