Hei og god 22. desember til dere  Samtidig som jeg skriver dette så sitter jeg å dytter i meg det jeg skal skrive om, haha! Nå i julen blir det jo mye julekaker, men i dag tenkte jeg å dele oppskriften på noen kanelsnurrer som jeg, mamma og tantungen min lagde i går. Og med tanke på at det nå bare er 2 boller igjen av de 25 som ble bakt i går, så vil jeg tørre å påstå at oppskriften falt i smak her i hus i alle fall!  

Det du trenger til ca. 25 boller er:


5 dl lett melk

1 kg hvetemel

1 pose tørrgjær

1 ts salt

150 g smør

♥ ♥ ♥

Kanel og sukker etter eget ønske!
Fremgangsmåte:

Ta alle de tørre ingrediensene i bollen i mens du varmer opp melken til den er lunken. Etter det tilsetter du melken samtidig som kjøkkenmaskinen jobber med de tørre ingrediensene. Tilsett smøret i små terninger mens maskinen går. Etter det lot vi den stå å jobbe i ca. 15 minutter på rolig fart slik at deigen ble smidig og fin. Dekk så bollen med plast/kjøkkenhåndduk og la den stå minst en 1 time, slik at de blir luftige og gode! Kjevl deigen ut til en jevn firkant, og ta på ønsket mengde med kanel og sukker. Brett så halvparten av deigen over til midten, før du tar den andre delen og dekker hele. Kjevl over hele deigen noen få ganger til, og skjær deretter opp ca. 25 rette snitter. Så fletter du bollestrimlene slik at du får knuter (søk opp på Youtube om du er usikker, det måtte jeg gjøre). La bollene heve i ca. 30 minutter til før du pensler de med et egg, og steker de på 210 grader på nederste rille i 10-15 minutter.

Sånn blir det når fotografen har reist hjem på juleferie.. Haha! 

Så er det bare å servere rykende ferske kanelsnurrer og nyte baksten! Om man ikke er like ivrige som vi var på alle bollene, så kan de også fryses ned og nytes en annen dag  Ha en fin dag videre!