God dag til dere! Da var det plutselig 13. desember og luciadagen! Jeg hørte nett på at noen unger skulle forklare hvorfor vi feirer luciadagen på radioen, og da slo det meg at jeg faktisk ikke var helt sikker selv, så det måtte søkes opp, haha!  Jeg har vel bare vært fornøyd med å få lussekatter jeg – neida, eller? Jeg tenkte i alle fall å dele oppskriften på noen lussekatter, da jeg regner med at det er mange som skal hive på seg bakeforkleet i dag, eller så kan jeg kanskje inspirere noen av dere til å gjøre det!

Det du trenger til lussekattene er:

♥ 300 g smør

♥ 1 liter melk

♥ 250 g melis

♥ 100 g gjær

♥ 1 gram safran eller gurkemeie

♥ 1,5 kg hvetemel

 

Til pensling og pynt:

♥ 2 ss melk

♥ 1 egg

♥ Rosiner

Fremgangsmåte:

Først koker du opp smør, melk og melis. Når det har kokt opp tar du kjelen av platen og rører inn safranen. Etter det venter du til væsken har blitt finger varm (37 grader) før du rører inn gjæren. Bland i hvetemelet og elt til deigen er smidig. La deigen heve til ca. dobbel størrelse (dette tok ca. 30 minutter), før du begynner å forme lussekattene. Det er mange ulike videoer og forklaringer på hvordan man former de på nettet, viss du ikke har gjort det før! Etter at de er formet lar du de heve i nye 30 minutter før du pensler og pynter med rosiner. Stek de midt i ovnen på 230 grader i 7-10 minutter – pass litt nøye på de da det er ganske høy varme slik at de ikke blir svidd. Denne oppskriften ga ca. 30 boller.

Og når de er ferdig stekt gjenstår det bare å invitere familie og venner, og nyte nybakte lussekatter – det skal i alle fall jeg! Håper dere likte oppskriften, og viss det er noe som er uklart må dere bare spørre. Ha en fin dag videre, så prates vi ♥