Da var den deilig fredagen på plass igjen, og jeg er mer enn klar til å ta fatt på både rundstykker til frokost og godis til kvelds – garantert det beste med helg. Ellers tenkte jeg å tipse dere om en ny rett, som dere kanskje kan teste ut til søndagsmiddagen! Føler jeg ofte legger ut ulike varianter av fiskemiddager her, men samtidig virker det som om dere setter pris på sunne middagsalternativer? Denne ukens middagstips er i alle fall  ovnsbakt laks med spicy nudelsalat!Det du trenger til 3-4 personer er:

– 4 laksefileter

– Pepper

– Chilikrydder

– 2 ss Olivenolje

– 1 sitron

– 1/2 Vårløk

– Chili 

– Gressløk 

· · ·

Til salaten

– Chilisaus

– 2 ss Olivenolje

– Saften av 1 lime

– 1 dl soyasaus

– Grove nudler

– 1 mango

– 1/2 VårløkSett ovnen på 200 grader, og legg laksefiletene på aluminiumsfolie. Ta olje, krydder, vårløk og sitron over laksen og pakk den inn i aluminiumsfolien før du putter den inn i ovnen i ca. 40 minutter. Kok nudlene og avkjøl de i kaldt vann. Deretter blander du chilisaus, olje, limesaft og soyasaus i en skål og kutter opp mango og vårløk. Når nudlene er kalde blander du inn sausen og tilsetter mango og vårløk (dette smaker enda bedre viss du lar det stå å trekke i 20-30 minutter). Det var vel egentlig det –  veldig enkelt og greit!

Merker at jeg liker meg bedre og bedre på kjøkkenet, og koser meg med å teste ut nye oppskrifter! Og ekstra gøy er det jo når jeg bor sammen med en som er tidenes flinkeste til å skryte – føler meg som den superkokken, hehe. Håper dere likte middagstipset, og at dere får en strålende start på helgen,  klem!