Hei torsdag! Og nå vil jo torsdag også si en ny oppskrift, oioi!  Denne gangen blir det en litt/veldig mye mer usunn oppskrift enn hva jeg vanligvis legger ut, men man kan jo ikke bare dele brokkoli, kylling og fiskeoppskrifter heller – eller hva?  Litt variasjon må det være! På lørdag ble jeg jo tante på nytt, og det måtte selvsagt feires, så da prøvde jeg meg på en sjokoladekake med masse pynt 



⋅ Kakedeig ⋅
– 150 g Hvetemel
– 250 g Sukker
– 50 g Kakaopulver
– 1 ts Bakepulver
– 1 ts Natron
– 2 ts Vaniljesukker
– 1 ts Salt
– 1 ½ dl Kaffe
– 1 ½ dl Melk
– 1 ½ dl Rapsolje
– 1 Egg
· Sjokoladekrem & pynt· 
– 200 g Melkesjokolade
– 300 g Mykt smør
– 170 g Melis
– ½ ts Salt
– 1 ts Vaniljesukker
– Jordbær
– Bringebær
– Toffifee
– Sjokolade med non-stop


Start med å forvarme ovnen til 175 grader, og kle en rund kakeform med bakepapir (for å unngå at kaken skal sette seg fast). Ta alle de tørre varene som skal være i kakedeigen i en stor bolle, og bland deretter de våte ingrediensene inn til deigen er glatt og uten klumper. Hell deigen over i kakeformen, og stek den i ca. 45 minutter. Når kaken er ferdig må den avkjøles i formen før du tar den ut og deler den i to deler.

Når kaken har blitt kald er det på tide å lage til sjokoladekremen og pynte kaken! Da smelter du sjokoladen i vannbad, og kjøler den ned mens du visper sammen smør, vaniljesukker, salt og melis med en håndmikser til blandingen blir kremet. Når sjokoladen er avkjølt visper du den forsiktig inn i kremen, og så er sjokoladekremen klar. Når du skal pynte legger du først et lag med krem på den ene kakebunnen, og så legger du den andre delen oppå igjen og fordeler resten av kremen på toppen. Etter det er det bare å legge bær og sjokolade der du synes det passer, og så er kaken ferdig og klar til å nytes!