Hei dere! Nå er det ca. 3 måneder siden jeg flyttet inn i den nye leiligheten, og siden det blant annet er mange studenter som snart må tenke på flytting, så tenkte jeg det kunne passe fint å komme med noen flyttetips som jeg lærte/erfarte når vi flyttet inn i den nye leiligheten! Jeg har jo bodd i andre leiligheter tidligere, men dette er faktisk første gang jeg flyttet inn i en helt umøblert leilighet, og der møtte jeg jo på et par nye ”utfordringer” som jeg ikke har tenkt over før!

For det første så ville jeg begynt tidlig å se etter/bestille møbler. Det er jo selvsagt mye penger å spare ved å være litt tidlig ute, for da kan man bruke tid på å sammenligne og lete, men det jeg ble mest overrasket over er hvor lang tid det faktisk tar fra man bestiller møbler til de blir levert. Det å få levert en sofa kan for eksempel fort ta flere uker, og det er jo utrolig kjipt å måtte flytte inn i en leilighet som ikke har sofa på 4 uker..  Vi var jo ekstremt uheldige med leveringene våre, og jeg tror bare det var 1 av 4-5 bestillinger som ble levert riktig. Vi fikk feil stoler hele 4 (!!) ganger, spisebordet våres ble levert uten ben og sengen vår måtte vi vente på i over tre uker, selv om det var sagt at leveringen skulle komme innen 5-10 dager –  ting tar tid!

Et annet tips er at maling kan gjøre utrolig mye! Om du er litt i stuss over fargen som er i leiligheten/hybelen så ville jeg absolutt tatt meg tid til å male (om du får lov av huseier selvsagt). Leiligheten vår føltes helt ny etter at vi fikk malt alle veggene! Jeg syntes det var veldig vanskelig å velge farger, men der fikk jeg masse tips og hjelp fra hun som solgte malingen. Blant annet om hvilken farge som ville passe å ha på listene i forhold til den fargen vi valgte til veggene! Ellers vil jeg anbefale å titte i oppussingsmagasin, fargekart og nettsider for å få inspirasjon og tips til farger. Vi valgte veldig nøytrale farger i stuen, kjøkkenet og gangen og så har vi heller vært litt mer ”vågale” på soverommet og badet.

Tips nummer tre er å kjøpe møbler som passer med alt! Med det mener jeg at det kan være lurt å heller gå for den grå sofaen enn den veldig kule rosa, for tro meg – du vil bli lei av en farge som ikke passer til mer enn to andre farger.  Om man velger hvitt, grått eller sort på hoved-møblene (sofa, spisebord + stoler og stuebordet) så er det mye lettere å gjøre forandringer i leiligheten senere, for da passer alle andre farger til det du alt har. Puter, gardiner og pynt kan da mye enklere varieres, og gi leiligheten en ny look!

Siste tips er å ha en viss idé om hva og hvordan du vil ha det før du begynner å kjøpe inn ting. Om ikke så står du plutselig der med en haug av ting som absolutt ikke passer sammen, og kanskje du kjøper ting som du allerede har handlet bare fordi du ikke har kontroll. Jeg skrev alltid lister med hva det var jeg trengte før jeg reiste på butikkene, for da hadde jeg hele tiden kontroll over hva jeg manglet og hva jeg ikke trengte. Det er nemlig utrolig lett å dette litt ut når man går i møbelbutikker (det synes i alle fall jeg), og kjøpe noe man absolutt ikke skulle ha. Det er jo dyrt å handle møbler, så da er det greit å holde seg til det man faktisk trenger – i alle fall i første omgang.

Håper dere likte tipsene mine, og til alle som skal flytte i nærmeste fremtid – lykke til og kos dere masse med innredningen! Jeg har lært en hel masse, og virkelig hatt det gøy med å innrede her hjemme!i alle fall i første omgang.