F R I Y A Y !

Da var freddan på plass, og jeg må kjempe HARDT for å ikke gå bananas i godteskapet allerede før klokken har bikket 12, haha. Når jeg var i Danmark kjøpte jeg nemlig kindersjokolade, og det er mildt sagt umulig å holde fingrene unna.. Men det var ikke meg og mine godisabstinenser jeg skulle prate om nå! Planen var å tipse dere om middagen vi hadde her hjemme i går – Gresk pita!Dette trenger du:

· Kyllingfilet

· Pitabrød

· 4 ss olivenolje

· 1 hvitløksfedd

· 1 Sitron

· 2 ss Oregano

· Salatblader

· Agurk

· Paprika

· Tzatziki

· Pommes frites

· Salt & pepperStart med å sette ovnen på 225 grader, før du kjærer kyllingen opp i terninger. Deretter tar du en skål hvor du skal lage marinaden oppi. Da tar du saften fra 1 sitron, olivenoljen, hvitløksfedd, salt, pepper og oregano i skålen og blander det godt sammen før du røren kyllingbitene inn i marinaden. Dekk til skålen og la marinaden trekke inn i kyllingen i 15 minutter. Kutt opp grønnsakene (her kan du selvsagt bruke akkurat hva du vil), og sett pommes fritesen i ovnen sammen med pitabrødene. Når det har gått 15 minutter tar du kyllingen på pannen og steker den. Jeg jukset litt og kjøpte ferdig tzatziki på butikken, men der velger du nå selv om du vil lage den eller kjøpe den. Når alt er ferdig stekt er det bare å sette det på bordet og hive innpå med deilig gresk pita!

Jeg likte denne retten veldig godt, og det var nesten så jeg fikk litt greske-vibber når jeg tok første biten samtidig som solen skinte ute, hehe! Det er absolutt noe jeg vil ha til middag flere ganger, og kanskje jeg til og med lager tzatzikien hjemme neste gang! Håper dere likte oppskriften, og det er som vanlig bare å spørre om noe er uklart!  Fredagsklem fra meg