Hallo til dere! Nå ser det helt sikkert ut som om jeg ombestemte meg og gikk for idéen om å bare legge meg i går, da det ikke kom noen brød oppskrift – men tiden strakk bare ikke til. Slik er det bare noen dager, så da prøver vi på nytt igjen med oppskriften i dag! Kjenner forresten at jeg har mye mer energi i dag, og det er bare så deilig ♥ Men nå skal jeg ikke spore av, la oss gå tilbake igjen til oppskriften på tidenes beste grovbrød!Dette trenger du for å lage 2 store brød:

– 3 Bokser creme fraiche (10%)

– 12 ss Solsikkeolje

– 17 Egg

– 240 g Kruskakli

– 180 g Havremel

– 150 g Linfrø

– 125 gg Sesamfrø

– 75 g Gresskarkjerne

– 4 ts BakepulverWhat to do:

Bland creme fraiche, egg og solsikkeolje i en bolle og rør sammen til det er helt klumpfritt. Deretter finner du en ny bolle og blander havremel og bakepulver sammen før du tilsetter de andre tørrevarene. Bland den våte blandingen inn med den tørre, og her vil jeg anbefale å ta litt og litt av det våte slik at du får blandet det skikkelig. Blandingen skal være ganske bløt, så ikke bli stresset når du er ferdig å blande – det ble jeg, hehe. Tilslutt heller du røren over i to brødformer (legg et lite bakepapir nede i formen og smør sidene litt, da slipper brødet formen mye lettere) og setter de på nederste rille på 190 grader i ca. 1 time. Når brødet er ferdig tar du de ut av formen og lar de avkjøle på en rist.

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Vi valgte å kutte opp brødet i skiver og fryse de. Brødet er ganske mektig, og siden vi bare er to ville det nok bli tørt før vi klarte å spise opp hele brødet, så da tar vi heller opp for eksempel 5 skiver om kvelden slik at de er opptint og klare til morgenen (eller bare putter de i brødristeren). Bare et lite tips viss du vil holde brødet lengst mulig! Jeg har alltid trodd at det er veldig vanskelig å bake brød, så jeg har ikke helt turt å hive meg på det, men jeg må si at det var overraskende enkelt – i alle fall med denne oppskriften!  Om det er noe dere lurer på så må dere bare spørre, og så håper jeg dere likte å få oppskrift på noe annet enn bare middager!